ryszard bazarnik, koncert na Ĺcianie
Tutaj możecie komentować testy przeprowadzane w - Pizza Challenge! - oraz zgłaszać swoje sugestie. Zapraszamy także chętnych do prowadzenia testów razem z nami.
Altero: 42 718 16 87
Da Vinci: 42 718 22 27
MAX: 42 718 40 64
Żródło: 42 718 52 80
Dziś kolejny test
Którą pizzerię odwiedzimy, okaże się wieczorem
no i jak przebiegł test?:) Źródełko?;p
no i jak przebiegł test?:) Źródełko?;p
Byliśmy w MAXie, naprzeciwko Kanapy.
Wyniki testu wkrótce
co do pierwszego testu - wg mnie nieco zawyżone oceny! jako "smakoSH" [lol] pizzy moge stwierdzić iż wg. mnie smakowo nie jest zła, ale nic nadzwyczajnego, sosy wcale nie takie dobre jak byc powinny niestety,ale są - a teraz obiektywnie - ZA CHUDE CIASTO! 2. dali mi plastikowe widelczyki noi jak tym tu jeść ale pewnie byłem odosobnionym przypadkiem...
++++ plusy ++++
- niewygórowana cena
- wystarczająca ilość sosów
----- minusy ------
- cieńkie, słabo wyrośnięte ciasto
- troche mało sera, ale nie jest źle
- widelczyk
ocena (jak na ozorków) - 4/5
ocena (w porównaniu do łodzi) - 2/5
żeby się prosze komentarze co do mojego postu nie posypały mam wysokie wymagania od pizzy przeważnie jem w łodzi, bo w ozorkowie porządnej pizzy nie ma nigdzie ( no... może źródełko, ale tam sosy do kitu dają )... osobiście musze powiedzieć że co do łódzkich i podŁódzkich pizzeri wyróżnie 2 - PAPA LOLO w łodzi (za pizze na czarnym, 10cm cieście - niby blee a jednam bardzo miam! tylko że cena..... 39zł to sporo ;( ) noi oczywiście w BETI w Aleksandrowie Łódzkin - za SER, sosy i widelczyki
pokój wam wszystkim, to tylko ocena subiektywna
sledzik uważasz, że najlepsza pizza w Ozorkowie jest w źródełku? Wg. mnie nie. Ostatnio sobie tam zamówiłem na wynos do domu, nie dość że sosu dali tyle, że na pól pizzy ledwo starcza, to jeszcze była spieczona i twarda. Ja uważam, że jak na Ozorkow to najlepsza jest właśnie pizzeria Da Vinci. Źródełko ma przewage nad nią tylko lepszym i większym lokalem. To moje zdanie...
najlepsze jest w Alteo przynajmniej człowiek sie naje jak zamowi duza na 2 osoby
powpieram Igora.. najlepsza pizza jest w Altero : jest przede wszystkim duża i nie załuja dodatków... i ciasto nie ejst słodkie
ale mimo to dzisiaj dostalem lekko przypieczona :> pierwsza ich wpadka
źródełko rzeczywiście nie wiem jak jest teraz, jadłem ostatnio z 3-4 miesiące temu, ale sosów zawsze mało dawali...
co to altero to się nie wypowiem, jadłem 3 razy tam i wiecej nie wróce - za pierwszym razem dostałem pizze nieurośniętą i spaloną od spodu (pizzerman był 1 dzień w pracy i to jego 3 pizza była więc wybaczam), za drugim była twarda jak kamień a za trzecim czekałem na nią 40 minut (choć pani uprzedzała więc wybaczam) i wcale za dobra nie byłą, ale fakt - dodatków nie żałują, tylko ser troszke zbyt spieczony jak dla mnie....
Altero!!! A co do ciasta to w oryginalna pizza jest na CHUDYM ciescie!!!
Ony da Vinci
co z nastepnymi testami ??
Najprawdopodobniej w przyszlym tygodniu dopiero...
da Vinci rulez:D a najgorsza to chyba w mieście nie daleko kanapy... po drugiej stronie... max czy jak to się tam nazywa... sos tam rządzi po prostu keczup xD
da Vinci rulez:D a najgorsza to chyba w mieście nie daleko kanapy... po drugiej stronie... max czy jak to się tam nazywa... sos tam rządzi po prostu keczup xD 100% prawydy
Ja jadłem tylko w Altero i w Źródełku to jak dla mnie w Altero dużo lepsza. Przede wszystkim jest dużo dodatków.
ej da mi ktos nr. do tej pizzeri da Vinci bo ja raczej na wynos biore ;P
427-182-227 Ca Vinci
Milo chetnie wezmę udział w testowaniu Piizerni oczywiście przy browarku.
Dla mnie jednak najlepsza pizza jest w źródełku
Milo chyba wiesz dlaczego
Milo chyba wiesz dlaczego
dlaczego?
bo jest najlepsza i jest
[ Dodano: Pon Sty 08, 2007 18:12 ]
możecie podać wszystkie nr tel do pizzeri ???
możecie podać wszystkie nr tel do pizzeri ???
Ja mam do Altero i Da Vinci
Altero: +42 718 16 87
Da Vinci: +42 718 22 27
Pizzeryja MAX 427 184 064
Żródło 042 718 52 80
dziex
mam pytanie bo zawsze biiore z Da Vinci i jest git ,a tera chce Altero i nie wiem czy jest dobra ?
dziex
mam pytanie bo zawsze biiore z Da Vinci i jest git ,a tera chce Altero i nie wiem czy jest dobra ?
Zawsze możesz spróbować i sam ocenić. Mi osobiście pizza z Da Vinci lepiej smakuje, raz jadłem z Altero i jednak pozostane przy Da Vinci
to kiedy nastepne testowanie ??!!
W Altero jakos dziwnie pieczarki podlatują. Ale ciasto b.dobre:) Jednak całe dobre wrażenie popsuł ketchup z "kożuchem" na wierzchu
na wynos jest najsmaczniejsza w da Vinci, dzięki serwowi w "brzegach". A jeśli chodzi o wcinanie na miejscu to ja stawiam zdecydowanie na źródło, ponieważ ich sosy są dobre i nigdy nie brakuje (no chyba, że się bierze na wynos )
Ale mi się wydaje, że np duza pizza ze zródełka jest mniejsza od duzej pizzy z da vinci
dobrze Ci się wydaje, ale weź pod uwagę cenę
No chyba taka sama, nie wiem dokładnie... Jezeli nawet złotówke - dwa droższa to warto napewno dopłacić
W źródle (jak dla mnie) za długo się czeka. Pizza przychodzi spieczona tak , ze je sie wegiel. Do tego troszkę za mała i za cienkie ciasto. Da Vinci rządzi
Do źródła chodzi sie tylko, żeby posiedzieć. Ja pamietam jak zamówiłem na wynos, nie dość że "troche" musiałem czekać, to pizza była cienka, no i spieczona. A i sosu na pół mi wystarczyło Na wynos ze Źródła nie polecam
U nas nie ma dobrej pizzy...
a gdzie jest ?
Darek przestań, nie mów, że w Da vinci jest zła
U nas nie ma dobrej pizzy...
w Ozorkowie jest dużo lepsza pizza niż w np. Londynie... Wiec nie wybrzydzajmy, tylko cieszmy sie tym co mamy
w Ozorkowie jest dużo lepsza pizza niż w np. Londynie...
No niestety nigdy nie mialem okazji jest w Londynie. Ale podejrzewam, że jest też "ciut" tańsza niż na wyspach
nom za pizze wielkosci dloni dorosłego mężczyzny płaciło sie 12 funtów;p czyli 70 zł;)
ło.... na pasztetach bym jechal ;P
No ale do cen chyba stosunkowe są zarobki tam
ja do szkoly kupuje sobie pizze wiekości dłoni za 1.40 ;p i poco nam ta unia? ;p
Ej za 1.40 to przepłacasz, chyba że podrożały, bo po 1zł były
heh...i teraz spór o unie
kazdy tylko albo mala , albo cienkie ciasto,albo spieczona
jezeli ktos dostaje taka pizze to idzie sie do szefa i sie mowi
on nie upilnuje kazdej pizzy, ktora wychodzi z pieca
a tak tylko kazdy ma pretensje ale nic nie robi
takie jest moje zdanie
wiem cos o tym bo np"Źródełko" jest mojego szwagra i sam czasami dotawalem lipna pizze ale zawsze szedlem i mowilem (chociaz to moj szwagier)
pozdrawiam
No ja uważam sie o takie rzeczy nie ma sie co kłucić... chyba że ktoś chce... ale jak juz jest nawet tam spieczona to sie zje...
mi się wydaje , że koleś ze źródła jest tak święcie przekonany że tak i tak bedą do niego ludzie przychodzili , że mu wszystko jedno...
mi się wydaje , że koleś ze źródła jest tak święcie przekonany że tak i tak bedą do niego ludzie przychodzili , że mu wszystko jedno...
zgadzam sie !! a do da vinci mniej osób chodzi i bardziej dbają o klientów,tj. leszpą pizzą
nie jem pizz kupnych ponieważ nie ufam ludziom którzy je robią
sam se robie
[ Dodano: Pon Lut 26, 2007 14:12 ]
a cośik wiem apropo jednej pizzeri w ozo
To może przekażesz nam to?
szpiq też coś słyszałem, ale nie wiem czy to prawda w sumie... zawsze takie plotki krążą.
A co do jednej piekarni to coś wiem i to pewne na 100% bo byłem przy fakcie
Chodzi o sprawe z grzybkami?
No dawaj śledzik i szpiq powiedzcie o co chodzi
Jest lipa i tyle. A co mnie interesuje Londyn ja mieszkam i jem w Ozorkowie. To mi Londyn kolo siusi**** lata . Bardziej by juz mnie interesowalo gdzie w Berlinie jest dobra pizza ewentualnie w Krefeldzie.
Wątpie, żeby w Berlinie była dobra pizza ...
A jest nawet w sobote sobie zjem .
lansik ;p
Ja jadłem troche fast - foodów w niemczech i chyba w Polsce lepsze I tańsze Darek to smacznego he
[ Dodano: Wto Lut 27, 2007 13:57 ]
ano heh...:]
Tak samo jak przez inne duze miasto
No ale wogóle po niemczech jezdzic to sie ładnie trzeba znać. Jeden zły zjazd z autostrady i jestes 200 km w plecy
Nie trzeba sie znac tylko wystrczy miec mape i w miare umiec czytac
Wracając do tematu "dodatków" w pizzy też byłem świadkiem, a nie tyle świadkiem co znam pizzermanów Nie zdradzę co to są za pizzerie bo nie chcę być później ścigany...
Pizzo zjadaczom mogę życzyć tylko smacznego powiem jeszcze że w Ozorkowie nie znają takich sposobów na "ulepszenie smaku" co w Łodzi. Tam to są dopiero dodatki hehe..
No zdradź troche szczegółów ...
Wole zeby nie zdradzal
to niech napisze z której pizzerii.. chociaz juz sie chyba domyslam ehh:/
źródło
Nie napisze co to za pizzeria... ale moge wam napisać co robią chcecie?;P
no napisz co robią chętnie posłucham
dajesz szpik
no to jest taki standard...plucie, sikanie żyganie spuszczanie sie włosy łonowe...zdarza się tez kupka...gluty jeśli chodzi o mięso to w łodzi biorą do buzi i wypluwają, czasem posypują proszkiem na rozwolnienie i przeczyszczenie
jeśli zamówisz kole albo piwo i kelner niepozornie wyjdzie zza baro do innego pomieszczenia to spodziewaj sie siku albo proszku na przeczyszczenie w kuflu
pozdro
no to jest taki standard...plucie, sikanie żyganie spuszczanie sie włosy łonowe...zdarza się tez kupka...gluty jeśli chodzi o mięso to w łodzi biorą do buzi i wypluwają, czasem posypują proszkiem na rozwolnienie i przeczyszczenie
jeśli zamówisz kole albo piwo i kelner niepozornie wyjdzie zza baro do innego pomieszczenia to spodziewaj sie siku albo proszku na przeczyszczenie w kuflu
pozdro
srutututu zaba z drutu... to tylko gastronomia, nie ma regol, wszystko zalezy od czlowieka... no i zachowanie klienta tez ma duze znaczenie, bo jakis nieokrzesany cham moze miec rozne specjaly w daniu...
Milo ma racje. Ale czego oko nie widzi temu sercu nie zal. A po drugie pamietajcie, ze kazdy produkt spozywczy jest produkowany z udzialem czlowieka.
http://www.smog.pl/wideo/...ys_znal_prawde/
łee... smacznego
łeee.... heheheh
mam nadzieję że w czasie kiedy nie znałem prawdy nikt mi psikusów nie robił
trzeba to sobie jakoś tłumaczyć...
to co napisałeś szpiq napewno daje do zastanowienia...
Filmik mnie nie rusza bardziej mnie interesuje to co napisal szpiqu... Czy to jest prawda i czy to jest w źródełku...;>
to sie w głowie nie mieści ...
a moze w kazdej innej pizzerni tak jest
dlaczego akurat od razu w zrodełku
Temat bez sensu tylko zasmiecacie ten temat...
A może warto by znac prawde, lecz czy aby to napewno prawda, szpiq mówisz takie rzeczy, że to wyobrazić sobie nie można..
Tak szpiq mowi prawde klepia kose i leja do glownego zbiornika w kazdej pizzerii. Sraja do sosow zygaja do ciasta. W piekarniach masarniach itp wszedzie to samo . Ludzie nic nie jedzcie najlepiej wpierd*** kore z drzew tylko i wylacznie przy czubku bo tam psy nie oleja!! Beznadzieja ...
No jak to czytam to mi sie śmiac chce, ale chyba Darek masz racje, a szpiq tą historie to nie wiem skąd masz, pewnie usłyszałeś
szpiku nie przesadzaj,torche przekolorowales chyba
taka sytuacja dzieje się naprawde i nie uslyszalem tego tylko po pierwsze byłem świadkiem a po drugie znam ludzi
ja nie powiedziałem w jakiej to pizzeri, dlaczego wiec obwiniacie źródełko...
powiem wam w jakiej to pizzeri... ***ocenzurowano przez moderatora***
Znaczy, że koleś wyjął faje i spóścił się przy Tobie?
Znaczy, że koleś wyjął faje i spóścił się przy Tobie?
heheh dobre:D Tak swoja droga szpiqu jak sciemniasz to bedziesz mial ksywe bajkopisarz i frajer:D Kurde ja to chyba musze Cie na live spotkac i zapytac wtedy napewno mi powiesz:D
Albo stworzymy neologizm. Zamiast mówić do kogoś nie ściemniaj będziemy mówić nie szpiquj...
Nie, to była kobieta...
to ja tez wiem cos o tym i szpiq nie sciemnia
Znczy, że Ty też widziałeś jak się spuszczają do sosu?
no to jest taki standard...plucie, sikanie żyganie spuszczanie sie włosy łonowe...zdarza się tez kupka...gluty jeśli chodzi o mięso to w łodzi biorą do buzi i wypluwają, czasem posypują proszkiem na rozwolnienie i przeczyszczenie
jeśli zamówisz kole albo piwo i kelner niepozornie wyjdzie zza baro do innego pomieszczenia to spodziewaj sie siku albo proszku na przeczyszczenie w kuflu
pozdro
ehhh szpiq z charakteru roboty jaka wykonuje, znam wiekszosc pizzermenow pracujacych w ozorkowie nie znam tylko tych ludzi z pizzzerii na przeciwko kanapy nie wiem co slyszales i od kogo, ale nie rozsiewaj plotek w zyciu sie nie spotkalem z czyms takim (pizzerie na placu) ani nie slyszalem (zrodelko) osobiscie uwazam ze jezeli jakas osoba robila by cos takiego - ma problemy z glowa daje Ci glowe ze 99,9% takich opowiesci to czcze gadanie owszem - rozne tak to nazwijmy "triki" sa stosowane w pizzeriach - ale nigdy w zaden oblesny sposob lub niedopuszczalny - w ten sposob pizzeria traci tylko klientow A zaden wlasciciel pizzerii - na chwile gdy na rynku sa 4 pizzerie a 5 bedzie powstawac, nie moze sobie na to pozwolic
gdzie bedzie nowa pizzeria??
heheh dobre:D Tak swoja droga szpiqu jak sciemniasz to bedziesz mial ksywe bajkopisarz i frajer:D Kurde ja to chyba musze Cie na live spotkac i zapytac wtedy napewno mi powiesz:D
bolek jaki twardy;) chyba duużo przypakował ;p
100 kg na laweczce na lajcie biore:D po za tym troche mnie wkurzyl swoim postem:)) i chce sie dowiedziec czy to prawda:)
prawda to pewnie nie jest tylko tak własnie jak mowil Mokles:
ploty ploty i jeszcze raz ploty czasami specjalnie zeby zespuc renome pizzerni
albo obrzydzić komuś pizze